A recepten annyit módosítottam, Szemirámiszéhoz képest, hogy tettem bele 1-2 kristály aszkorbin savat, és friss élesztőt.
Recept a következő:
25 dkg sima liszt
25 dkg rétes liszt
3,5 dl langyos víz
2,5 dkg friss élesztő
1-2 kristály aszkorbin sav
3 kiskanál só
1 kiskanál cukor
Minden hozzávalót beleraktam a kényersütőm üstjébe, és 20 percen keresztül kevertettem a tésztát. 20 perc leteltével a TUPPERWARE kelsztő edényembe raktam, és az első tető felpattanásáig hagytam (az kb. 30-40 perc). Visszatártam a tető és duplájára kelt a tészta kb 2 ó-n át. Aztán a regacsos tésztát formába raktam, és ott is dagadt még 30 percig.
Addig a sütőmet bekapcsoltam 200 fokra, és az aljára raktam egy kiszanált kisebb tepsiben vizet, hadd gőzösödjék. Bevagdostam a megkelt tésztát, és a gőzben szépen sütöttem 30 percig, majd maradék lángon még 10 percig hagytam benn a sütőt.
Végül deszkára raktam a kész tésztát, és a hideg kamrámba tettem
Köszönjük Szemirámisz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése